Huvudnumret tycks bli populära indiebandet Irya’s Playground som är ute på turné.

Gävle goes Moulin Rouge

Nöjesstationen Maxim kopplar nya grepp. I samarbete med gruppen Gävle Goes Gay och föreningen Noctura Events presenteras nu klubben Moulin Rouge med en lång rad uppträdanden av olika slag.

Irya’s Playground
Maxim, Gävle
2013- Lördag 4 maj

Huvudnumret tycks bli populära indiebandet Irya’s Playground som är ute på turné. Det var 2003 som sångerskan Irya Gmeyner och Pange Öberg slog sig ihop för att göra musik tillsammans.

– Fröet såddes då men det var väl först tre år senare det tog fart på allvar med spelningar i Sverige och bland annat Schweiz och Berlin, berättar Irya. Jag var med en grupp som hette Urga tidigare och vi turnerade flitigt med Cirkus Cirkör. När jag sedan träffade Pange Öberg i Lund bestämde vi oss för att jobba med musik gemensamt. Ytterligare fyra musiker ingår i bandet och efter Lund, Göteborg, Järna och min gamla hemort Delsbo (i går kväll) väntar Gävle.

Har ni varit här förr?

– Ja, med Cirkus Cirkör i föreställningen ”Inside Out” på teatern 2010, minns Irya som var med och bildade just Cirkus Cirkör 1995.

Efter succén med ”Inside Out”, som varat i tre år, är samarbetet för tillfället vilande eftersom Irya’s Playground släppt en ny platta, ”The Pain of Letting Go” som gick direkt upp på nionde plats i försäljningslistan. Hon har också gjort musik som använts i amerikanska tv-serier.

Pange Öberg startade Mejeriet, en populär musikklubb i Lund som haft många berömdheter på scenen (Iggy Pop, Ramones, Oasis, Blur, Miles Davis är bara några).

I kväll ska således Ilya’s Playground ingå i det digra, extravaganta programmet på Maxim. Ett nöjeskulturellt potpurri av show, happenings och performance med dragshow, burleska uppträdanden, pole dance, trolleri, fakirshow, disko och maskerad.