Irya's Playground finner nya lyssnare

Det är en stor dos lek och experiment som Iryas Playground plockat med sig in i arbetet med nya plattan, ”The pain of letting go”.
Nu är det dags för turné med start i Lund ikväll.

Med sin nya skiva tar Irya’s Playground ett steg mot ett mer filmiskt, drömskt sound, med mer lekfulla och elektroniska inslag jämfört med debuten från 2008. Med ovanliga trumljud, egensinniga gitarrer och akustiska beats har resultatet blivit en vidgad ljudvärld.

– Vi hade ingen direkt vision för hur plattan skulle låta när vi satte igång, men vi lade mycket tid på att hitta en alternativ trumvärld. Men vi är jättenöjda, det är en genomarbetad platta där vi lagt mer tid på stämningar och uttryck, säger sångerskan Irya Gmeyer.
Musikprofilerna Irya Gmeyer och Pange Öberg har gjort musik ihop i tio år och är ett par även privat. Den förra plattan tog dem ut på en världturné tillsammans med föreställningen Inside Out och Cirkus Cirkör, nycirkuspionjärerna som Irya var med om att starta upp. Pange Öberg är välkänd musikprofil i Lund och den som startade Mejeriet.Att vara ett par i både jobb och kärlek är både svårt och helt fantastiskt, säger Irya.
– Vi kan vara ärliga mot varandra, och tala om för varandra när vi vet att det går att prestera bättre. Framför allt är det väldigt häftigt att uppleva och dela det vi skapat tillsammans.

Paret kommer att turnera flitigt i år, och de hoppas även att deras musik ska hitta nya lyssnare via film och TV. Redan nu har ett par amerikanska tv-bolag hört av sig.
– Vi har fått med en låt i nya Beverly Hills-serien och tv-serien Neighbours i USA. Och vi har ett par spännande filmsamarbeten på gång i Sverige, men som det är lite tidigt att säga något om ännu, säger Irya Gmeyer.