Asfalten Gungar rejält under fötterna

Visa vägen Blogpost

En cirkus med hjärta!
Cirkus Cirkör – Inside Out
Musik – Irya’s Playground
22 December 2008

Asfalten Gungar rejält under fötterna och jag känner mig lycklig och obeskrivbart levande långt in i hjärteroten. Den sköna live-musiken från Irya’s Playground samspelar perfekt med scenens alla visuella intryck och magi i ordets allra bästa bemärkelse skapas.

Jag och K var på cirkus i lördags. Fantastiskt! En “larger than life experience”, där publiken aldrig ville sluta applådera och både jag och K hade tårar i ögonen och ryste av välbehag ända in i märgen… Föreställningen heter Inside Out och cirkusgruppen är det stjärnskott som synts på nycirkushimlen sedan 1995, Cirkus Cirkör.

Allt är så himla väl koreograferat och scenograferat och det händer så mycket på scenen hela tiden att det ser ut som om det “bara” är livet som leker med sig sjävt i ett spontant flöde. Och dessa kroppar! Föreställningen är på temat kroppen. Fullständigt enastående akrobatik och jongleringskonst kombineras med humor och hjärta när temat gestaltas på allehanda kreativa, medryckande och häpnadsväckande sätt.

En favorit (bland hundra) är när “Jeanette” i början av föreställningen bjuds upp “från publiken” och vi får se hur någons händer plötsligt dyker in i hennes rygg och kommer ut ur bröstet där hennes hjärta bör finnas… Jag gapar och ögonen är runda som på en fyraåring! 🙂

Precis som i verkliga livet har man ingen aning om vad som ska komma att hända härnäst. Den sköna live-musiken från Irya’s Playground samspelar perfekt med scenens alla visuella intryck och magi i ordets allra bästa bemärkelse skapas.

Cirkustraditionens hela magiska register spelas upp inför publikens ögon och när vi går ut på gatan efteråt gungar asfalten rejält under fötterna och jag känner mig lycklig och obeskrivbart levande långt in i hjärteroten. Ett barn på andra sidan gatan med en blinkande plaststav och ett bubblande, smittande skratt, tycks vara beviset för att cirkusens hjärta inte är skilt från själva livets hjärta…