Vi skrattar, ryser, fnissar och njuter

NORRBOTTENS KURIREN
Lördagscirkus
Cirkus Cirkör featuring Iryas Playground: Inside Out
Luleå – den 7  februari 2010, kl 19:30
Av Petra Freudenthal

Vi skrattar, ryser, fnissar och njuter i två timmar.

Med trevligt sällskap i bilen tuffar vi iväg till Umeå och Cirkus Cirkör på Folkets hus. Förvisso känns folkets hus i Umeå som att sitta i Sveriges riksdag och vänta på statsministern men tråkkänslan försvinner så fort föreställningen kommer igång. En tokmagisk föreställning i en salig blandning av fantastisk akrobatik, jonglering, revy, balansakt, trolleri och allvar i rakettempo.

Vi sitter som förtrollade med ögon som tefat. Trapetsakter, balanstrick, dans och clowneri flimrar förbi till tonerna av skönaste musiken framförd av Irya´s Playground. Vi skrattar, ryser, fnissar och njuter i två timmar. Tjugominuterspausen mitt i känns som en evighet. Vi vill se mer. NU!

Vi är lyriska när vi lämnar riksd…förlåt…folkets hus och traskar iväg till Ghandi, en restaurang med norra Sveriges godaste indiska mat. Samtalsämnet runt bordet är givet. Trapetsartisternas styrka, akrobaternas smidighet och jonglörens snabbhet. Min absoluta favorit är Andreas Falk när han dansar över scenen inuti en stor rockring. Han snurrar, rullar, virvlar och balanserar så att publiken får gåshud. Det är fantastiskt!