Irya's Playground live Göteborg

Iryas Playground live Göteborg

Det var som att stå framför en plint. Du drar in det djupa andetaget för sedan backa, ta sats och göra en volt i luften. Som att till att faktiskt göra det och den där lyckan som kommer efteråt. Det där adrenalinet att JAG FAKTISKT GJORDE DET som kittlas inuti. Ugnefär så var introt till konserten med Iryas Playground.
Ett trumintro som var som hjärtslag. En mängd olika syntar, slaginstrument och gitarrer. Bandet låter nytt, fräscht, det låter som ett gränsland mellan hopp och förtvilan. På scen synkar musikerna samtidigt som de sitter i varsin bubbla och visar på allt de där livet ger och som de vill förmedla fram. Allt som sker här ikväll på denna lekplats, denna brottsplats och scenplats. Jag minns Iryas Playground sedan år tillbaka. Hur de varit att se dom över fem gånger vid det här laget. Och nu, 2013, har de överträffat sig själva.
Jag och Irya Gmeyner
Det blev spontant att köpa biljetten till Göteborg. Två dagar senare ser jag affischen på stan och köper mig en biljett till Stadsteaterns foajébar och det är ett litet ställe, med inte mycket folk, men en fantastisk stämning. Tunga kristallkronor, röd heltäckningsmatta i vinrött och takterass. Nedanför ser jag ett par raggare stå med sina vackra bilar. De skålar på bred göteborgska och öl  glasen är lite varstans omkring dom. Inne på foajébaren är det desto lugnare. Var sak har sin plats och Pange från Iryas Playground börjar rigga på scenen. Det spelas musik i bakgrunden och han säger till publiken “Bara för nu kan vi vell säga att det här är den bästa låten?” Det blir fniss i lokalen och ett lågt Aaa och nickande möter honom. Lite mer folk kommer in på plats. De kliver upp fler musiker som kopplar in sina instrument.
Till slut kommer Irya. Hon börjar direkt sjunga. Klassisker, som senaste singeln och nya hits. Det blev inte mycket mellansnack. Låt efter låt avlöser varandra. Publiken håller ettrigt in applåderna de vill ge till två och upp emot fyra låtar är avklarade. Då blir publiken euforisk och häller ur sig alla applåder de hållit inne på. Det är en fin kväll vid midnatt i Göteborg. Bandet öser ur sig melodier, höga tonarter och stillsamma noter som påminner om höstregn. En del gamla låtar har fått ny kostym och låter fantastiskt bra. De har fortfarande hållit kvar på att förmedla de känslor en del låter bara kan förmedla. Genom att inte skala bort eller lägga till för mycket nytt. Det dom har gjort är fantastiskt. Det känns nyskapande och en konsert man ska ge mer än en chans. För de här är storslaget och du bör inte missa se Iryas Playground live. För inget! varken skivan eller höra det från Spotify överträffar som att få höra det live.Få känna det där adrenalinet JAG GJORDE DET överträffar allt denna vår.